Raamdecoratie 2019

De trends voor 2019 in raamdecoratie

We zitten weliswaar nog maar net in 2019 en midden in de winter, maar toch tekenen de raamdecoratie trends van dit jaar zich al af.  De eerste internationale beurzen zoals Heimtex in Frankfurt zijn voorbij en hier zien trendwatchers en fabrikanten welke richting de mode in raambekleding dit jaar gaat.  Het verheugd ons te vertellen dat de mode geleidelijk aan kleurrijker wordt. Dit zal echter heel langzaam gaan. Grijstinten tot zwart zijn voorlopig nog lang niet weg te denken en zwart of antraciet zit zelfs nog in de lift.

https://www.dekoma.eu/en/trends/trendy-heimtextil-2018-2019

Bron Dekoma.eu

Mode in Raamdecoratie Nederland en vlaanderen

We informeerden bij één van de grotere aanbieders van raamdecoratie in Nederland en fabrikant van raambekleding in Nederland. Men stelt: De internationale mode loopt altijd voor op de mode in onze contreien. De kleur die inmiddels aan de grootste opmars bezig is en dat zie je zelfs al in de winkels is turquoise. De frisse kleur lonkt naar het voorjaar, naar blauwe zeeën en vakantie en schept rust in huis, mits in de juiste hoeveelheid toegepast. Deze kleur kom je inmiddels tegen in rolgordijnen, vouwgordijnen, paneelgordijnen, plissé en jaloezieën. Daarnaast zie je dat oker geel terugkomt, een warme en hele goede sfeermaker want laten we eerlijk zijn, wat is een interieur zonder kleur. Toegepast als raamdecoratie neemt deze de warmte mee en kleurt het licht warm.  Een andere kleur is afgeleid van marsala. Ouderen onder ons noemden deze kleur vaak oud rose. Spaarzaam gebruikt omdat een van rood afgeleide kleur is, kan het erg mooie accenten brengen en dus heel goed toepasbaar in accessoires zoals kussens of biezen.

De Raam deco producten van 2019

Op de vraag welke raamdecoraties in 2019  veel gekocht zullen gaan worden kon men duidelijk zijn. Rolgordijnen blijven populair ( en dit al vele jaren), maar ook het duo rolgordijn, de houten Jaloezie en plissé.  Shades gaan de komende jaren groeien. De meeste innovaties zijn dit jaar in kleur te verwachten en minder in het product.