Hoe veilig wil je wonen

Is camerabeveiliging iets voor jou?

Je huis beveiligen met beveiligingscamera’s, gaat dat te ver of is het de harde werkelijkheid dat je hiermee inbrekers buiten de deur houdt?

We hebben her en der rondgevraagd en en komen tot de conclusie dat het zinvol is om je huis te beveiligen met camera’s. Als de camera’s opvallend worden geplaatst, heeft dit volgens de ondervraagden een betere afschrikkende werking. Ook een bordje dat aangeeft dat er camerabeveiliging aanwezig is helpt. Je bent dit verplicht op te hangen wil je het gebruik van bewakingscamera’s juridisch onderbouwen.

Permanente Camers Bewaking sticker

Waar let je op als je camerabeveiliging aanschaft?

Elke situatie is anders. Overdag zal tegenwoordig elke camera redelijk presteren. Het gaat vooral om de avond en nacht, tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Dat zijn de momenten waarop een camera moet presteren. Tips waar je op moet letten vindt je hier .  Als je naar het aantal pixels kijkt dan is tegenwoordig HD 1080 pixels toch wel het minimale. Alles heeft met met de afstand waarop je bijvoorbeeld gezichten wilt herkennen. Als een camera maar drie tot vijf meter ver hoeft te reiken, dan kun me met 1080 pixels al heel aardig uit de voeten.  Met een twee megapixel camera kom je al een heel eind verder en kun je tot 10 meter gezichten herkennen.

Starlight

Nieuwe technieken dienen zich steeds aan. Een goed voorbeeld is de starlight camera. Deze is heel erg lichtgevoelig en kan bij een geringe hoeveelheid licht gewoon kleur laten zien. Denk hierbij aan een buitenlampje dat brand en waarbij je dan gewoon in kleur kunt blijven kijken.  Meer voordelen van deze camera kun je op deze pagina lezen.

Analoog of digitaal

Digitaal wint het tegenwoordig van analoog.  Toch zijn er nu ook een soort hybride camera’s welke je via coax kabels aansluit en waarbij de camera toch tot 2 megapixel beeld geeft.  Dit is een goede oplossing voor diegene die een oud systeem hebben en dit willen verbeteren zonder nieuwe kabels te trekken. Digitaal geeft echter meer voordelen en bekabeld via UTP is dan ook aan te raden.